Trenutno ste na: Arhiva
11/18/2019 9:21 am

Službeni početak studija «Management und Beratung für Europäische Bildung - Management and Counselling for European Education»

9. listopada 2008. godine u Zagrebu službeno je započeo međunarodni sveučilišni diplomski studij Menadžment i savjetovanje za europsko obrazovanje-Management and Counselling for European Education» U okviru svečanog otvorenja u novim prostorijama Centra za europsko obrazovanje na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu polaznice iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, Hrvatske, Austrije i Srbije pozdravili su Prodekanica za međunarodnu suradnju, prof. dr. Vlatka Domović, kao i oba voditelja projekta, prof. dr. Marianne Krüger-Potratz/Sveučilište u Münsteru/Institut odgojnih znanosti i prof. dr. Siegfried Gehrmann/Sveučilište u Zagrebu/Učiteljski fakultet te im zaželjeli dobrodošlicu.

Članovi i predstavnici Međunarodnog savjeta Centra Ante Žužul, predsjednik uprave izdavačke kuće Školska knjiga i pokrovitelj Centra, Horst Wohlfart, direktor Mercedes-Benz leasinga Hrvatska d.o.o., Tatjana Aćimović, voditeljica projekta Medijsko sveučilište (Europapress Holding) te gđa. Claudia Pilling i gđa. Birgit Mühlhaus iz Goethe Instituta u Zagrebu u svojim su govorima naglasili nacionalni i međunarodni značaj magistarskog studija te ulogu Centra u školovanju savjetnika za obrazovanje i upravljanje reformnim procesima u obrazovanju u jugoistočnoj Europi kao i posebno zanimanje gospodarstva za nove europsko orijentirane obrazovne koncepte.

Svečano otvorenje medijski su popratili Hrvatska radiotelevizija i dnevne novine Jutarnji list.

06.11.2008 05:44