Trenutno ste na: Sveučilišta partneri > Bosna i Hercegovina > Mostar "Džemal Bijedić"
1/20/2020 6:26 am

Sveučilište „Džemal Bijedić“

Sveučilište „Džemal Bijedić“ u Mostaru osnovano je 1977. godine. Ova visokoškolska ustanova broji u akademskoj godini 2009/2010 7100 studenata te 175 nastavnika i 61 zaposlenika administraciji. Sveučilište ima osam fakulteta, tri instituta (Institut za strojarstvo, Institut za građevinarstvo, Institut za ekonomski razvoj) te Međunarodni centar za filozofiju i tri daljnja centra (za cijeloživotno učenje, za mala i srednja poduzeća te zaplaniranje karijere). U okviru Sveučilišnog kampusa nalazi se Sveučilišna knjižnica. Sveučilište „Džemal Bijedić“ je nacionalno i međunarodno umreženo s raznim sveučilištima.

Kontakt: http://www.unmo.ba/

Nastavnički fakultet

Nastavnički fakultet  je najstariji član Sveučilišta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. On je nasljednik Pedagoške akademije koja je osnovana 1950. godine i u svom sastavu ima 10 odsjeka: Odsjek za sport i zdravlje, Odsjek za razrednu nastavu, Odsjek za predškolski odgoj, Odsjek za kemiju, Odsjek za psihologiju, Odsjek za biologiju, Odsjek za likovne umjetnosti, Odsjek za glazbene umjetnosti i Odsjek za sociologiju. Na Fakultetu trenutno studira 2083 studenata. U akademskoj godini 2006/07 Fakultet je počeo s provođenjem bolonjskog programa. Trenutno je na Fakultetu zaposleno 115 nastavnika i suradnika.

Kontakt: http://www.nf.unmo.ba

Članovi TEMPUS IV radne skupine su:

undefinedProf. dr. sc. Sead Pašić
undefinedDoc. dr. sc. Semra Mededović
undefinedEdina Spago-Čumurija, Mr. sc.
undefinedIris Memić 

Fakultet humanističkih znanosti

Fakultet humanističkih znanosti osnovan je 1999. godine i ima 6 odsjeka: Bosanski jezik i književnost, Povijest, Komunikologija, Engleski jezik i književnost, Njemački jezi i književnost i Dramska umjetnost. Kao izborni predmeti nude se i arapski i španjolski jezik. Trenutno na Fakultetu studira oko 1000 redovnih i preko 200 izvanrednih studenata. U akademskoj godini 2007/08 Fakultet je počeo s provođenjem bolonjskog programa. Na FHN-u je zaposleno 24 nastavnika i suradnika te troje zaposlenika u administraciji. 

Kontakt: http://www.fhn.unmo.ba/