Trenutno ste na: O Centru
1/25/2020 5:40 am

O Centru

Centar za europsko obrazovanje nudi  programe i projekte vezane uz rad u praksi i uz istraživanja u područjima obrazovne politike i obrazovnih reformi u Europi, razvoja školstva i visokog školstva, koncepata europskog i interkulturalnog obrazovanja, jezične politike, savjetodavne djelatnosti u obrazovanju te upravljanja kvalitetom u obrazovanju.

U jednogodišnjem poslijediplomskom specijalističkom magistarskom studiju Menadžment i savjetovanje za europsko obrazovanje kojim se stječe diploma Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Münsteru. Centar priprema izvanredno kvalificirane mlade ljude za zadaće savjetovanja i upravljanja u obrazovanju. Za zaposlene koji su uključeni u procese odlučivanja Centar razvija specifične programe trajnog profesionalnog razvoja i daljnjeg obrazovanja.  Zainteresiranoj javnosti Centar putem predavanja, simpozija i drugih manifestacija približava aktualne teme vezane uz europski odgoj i obrazovanje.

Rad Centra za Europsko obrazovanje odlikuje usmjerenost na međunarodnu suradnju, interdisciplinarnost i na primjenjivost ponude. To omogućava široka mreža sveučilišnih partnera iz 10 europskih zemalja i kooperacija s vodećim obrazovnim institucijama.

Centar za europsko obrazovanje zajednički su osnovali Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Münsteru. Proizašao je iz TEMPUS-projekta «Učenje za Europu».