Trenutno ste na: Sveučilišta partneri > Nizozemska > Tilburg
1/20/2020 6:28 am

Sveučilište Tilburg

Sveučilište u Tilburgu osnovano je 1927. godine i u potpunosti je priznato državno sveučilište s više od 11000 studenata. Sveučilište je specijalizirano za područje društvenih i humanističkih znanosti. Sastoji se od šest fakulteta: Fakulteta ekonomije i poslovne administracije, Pravnog fakulteta, Fakulteta društvenih i behavioralnih znanosti, Filozofskog fakulteta (umjetnost, filozofija, religijske znanosti i teologija) i Fakulteta katoličke teologije. Pored ovih fakulteta Sveučilište ima velik broj etabliranih istraživačkih centara (jedan od njih je i Babylon),  poslijediplomske doktorskestudije te Poslovnu školu. Sveučilište u Tilburgu mnogo drži do autentičnosti, akademske slobode i stalnog razvoja. U svojim studijskim  i istraživačkim programima Sveučilište se posvetilo bavljenju  pitanjima kvalitete društva na nacionalnoj i internacionalnoj razini. Tu misiju ostvaruje obrazujući ljude za pozicije od društvene odgovornosti i pridonoseći rješenjima koja su društveno održiva.

Kontakt: http://www.tilburguniversity.nl/  

 

FILOZOFSKI FAKULTET – ODSJEK ZA JEZIKE I KULTURALNE STUDIJE

Filozofski fakultet sastoji se od pet odsjeka. To su  odsjeci za informacijske i komunikacijske znanosti,  filologiju i kulturalne studije,  filozofiju, religijske studije i  teologiju.

Na Odsjeku za filologiju i kulturalne studije članovi bivših Odsjeka za interkulturalnu komunikaciju i Odsjeka općih kulturalnih studija surađuju i u nastavi i istraživanjima. Članovi Odsjeka sudjeluju u aktualnim istraživačkim programima „Višejezičnost u višejezičnim društvima“ i „Umjetnost, javnost i društvo“.

U pripremi je novi zajednički istraživački program  „Višejezičnost i multikulturalnost“. Odsjek nudi prvostupničke i magistarske programe iz područja interkulturalne komunikacije i općih kulturalnih studija te sudjeluje u provedbi istraživačkog magistarskog programa „Jezik i komunikacija“. Težište Odsjeka je istraživačka i nastavna djelatnosti u okviru interkulturalne komunikacije sudjeluju. Članovi Odsjeka sudjeluju i u radu međufakultetskog centra Babylon – uključeni su u njegov manji program „Studije multikulturalnog društva“ i njegov veliki programu „Organizacija kulturalne različitosti“.

Kontakt: www.tilburguniversity.nl/faculties/humanities

Članovi TEMPUS IV radne skupine (trajanje projekta 2010. – 2013.):

Prof. dr. Sjaak Kroon