Trenutno ste na: Sveučilišta partneri > Srbija > Novi Sad
1/22/2020 2:28 pm

Sveučilište u Novom Sadu

Sveučilište u Novom Sadu osnovano je 28. lipnja 1960. godine. S 39000 studenata, 2767 svečilišnih nastavnikai i istraživačkim projektima te s 1197 zaposlenika u administraciji, Sveučilište je drugo po veličini od šest državnih sveučilišta u Srbiji. Sastoji se od 14 fakulteta, raspoređenih u četiri najveća grada Autonomne pokrajine Vojvodine: Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu i Somboru. U sklopu Sveučilišta  nalaze se i Središnja knjižnica te Akademska računalna mreža (ARMUNS) koja je nadležna za razvijanje i održavanje sveučilišne računalne mreže.

U skladu s međunarodnim i europskim trendovima interdisciplinarnosti i internacionalnosti u nastavnoj i istraživačkoj djelatnosti razvili su se sveučilišni centri za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije, a osnovano je i Udruženje centara za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije i razvojno istraživanje – ACIMSI. Ovi centri nude posebne diplomske i poslijediplomske doktorske studije iz različitih interdisciplinarnih  i multidisciplinarnih područja. Zahvaljujući intenzivnoj međunarodnoj suradnji i provođenju europskih sveučilišnih reformskih procesa Sveučilište u Novom Sadu je u regionalnim i europskim razmjerima priznato kao sveučilište usmjereno ka reformama.

Kontakt:  http://www.ns.ac.yu/

FILOZOFSKI FAKULTET

Filozofski fakultet predstavlja jedan od dva najstarija fakulteta Sveučilišta u Novom Sadu. Osnovan je 1954. godine, a danas obuhvaća 17 odsjeka, od kojih je jedan Odsjek za psihologiju. Prva generacija studenata psihologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu upisala se akademske godine 1982/1983. Studij psihologije trenutno se provodi putem dva nivoa studija: osnovni akademski studij u trajanju od tri godine i diplomski akademski studija-master u trajanju od dvije godine. Novi nastavni plan sadrži isključivo jednosemestralne predmete i veliki broj izbornih predmeta. Odsjek organizira i doktorske studije. Nastavu izvodi preko 30 stalno zaposlenih nastavnika i suradnika.
Kontakt:  http://www.ff.ns.ac.yu/index.html

Članovi TEMPUS IV radne skupine (trajanje projekta 2010. – 2013.):

Prof. dr. Ivan Jerković