Trenutno ste na: O Centru > Partneri
12/15/2019 11:44 pm

Partneri

Centar za europsko obrazovanje povezan je s brojnim sveučilišnim partnerima u zapadnoj i jugoistočnoj Europi. Zahvaljujući toj kooperaciji studentima je omogućeno sudjelovanje u studijskim i istraživačkim programima različitih sveučilišta u Europi; od samog početka dobivaju uvid u međunarodnu dimenziju reformskih procesa u obrazovanju te u razne pokušaje rješavanja problema i  pristupe savjetodavnoj djelatnosti.

Sveučilišni partneri Centra su Sveučilište u Klagenfurtu  (AT), Sveučilište u Sarajevu (BA), Sveučilište u Mostaru (BA), Sveučilište u Mostaru "Džemal Bijedić" (BA), Sveučilište u Münsteru (DE), Sveučilište u Zagrebu (HR), Sveučilište u Zadru (HR),  Sveučilište u Skopju (MK), Sveučilište u Tilburgu (NL), Sveučilište u Cluj Napoci (RO), Sveučilište u Novom Sadu (RS), Sveučilište u Kragujevcu (RS), Sveučilište u Ljubljani (SI), Sveučilište u Ankari (TR).

Pored toga polaznici studija imaju mogućnost stjecanja praktičnih iskustava na obrazovnim institucijama koje djeluju u međunarodnim okvirima, u  poduzećima i u ustanovama koje se bave obrazovanjem i daljnjim obrazovanjem.

Centar surađuje u Zagrebu s najvećim izdavačem školskih i sveučilišnih udžbenika Školska knjiga, Institutom za globalizaciju i interkulturalno učenje (IGI), s Europskim centrom za napredna i sustavna istraživanja, s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske (MZOS) i s hrvatskim povjerenstvom za UNESCO,

a u Njemačkoj  s njemačkom službom za akademsku razmjenu (DAAD), s Goethe-Institutom, i s njemačkim povjerenstvom za UNESCO i s Centrom za međunarodne migracije i razvoj (CIM), Frankfurt.


Centar za europsko obrazovanje europsku strukturu umreženosti smatra neizostavnim sastavnim dijelom svog rada; ona omogućuje studentima opsežan uvid u funkcioniranje nacionalnih, regionalnih i međunarodnih obrazovnih projekata i kooperacija.


O daljnjem razvoju mreže suradnje Centar daje obavijesti na ovoj stranici.