Trenutno ste na: Studijski programi > Menadžment i savjetovanje za europsko obrazovanje MA
1/25/2020 5:41 am

Menadžment i savjetovanje za europsko obrazovanje MA

Jednogodišnji međunarodni diplomski studij Menadžment i savjetovanje za europsko obrazovanje (MA) usmjeren je na posredovanje primjenjivih kompetencija. Nositelji studija su Westfälische Wilhelms Universität Münsteru, Institut za odgojne znanosti i Sveučilište u Zagrebu, Učiteljski fakultet. Ovim se studijem u skladu sa studijskim programom stječe 60 ECTS bodova. Studij traje 18 mjeseci i započinje svake druge godine 1. listopada.

Jednogodišnji međunarodni diplomski studij izvodi se i koordinira u okviru Centra za europsko obrazovanje. Centar za europsko obrazovanje međunarodna je istraživačka i obrazovna institucija Sveučilišta u Zagrebu/Učiteljski fakultet i Sveučilišta u Münsteru/Institut za odgojne znanosti za područje odgojnih i društvenih znanosti. U Centru surađuju stručnjaci s europskih sveučilišta kao i iz područja gospodarstva, kulture, obrazovne i europske politike.

U 2009. godini njemačka Agencija za akreditaciju studijskih programa AQAS i hrvatsko Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje međunarodno su akreditirali diplomski studij Menadžment i savjetovanje za europsko obrazovanje (MA) kao združeni studij (joint degree) Sveučilišta u Münsteru i Sveučilišta u Zagrebu.

Na ovom studiju sudjeluju nastavnici s različitih europskih sveučilišta, posebice s onih sveučilišta koja surađuju u okviru mreže Centra za europsko obrazovanje. Nositelji Centra i njegovi osnivači su  članovi konzorcija dvanaest sveučilišta iz deset zemalja koji su ostvarili suradnju u okviru projekta „Učenje za Europu" uz podršku programa Europske unije TEMPUS III. Studij je prvi puta proveden ak. god.  2008./2009.

Po završetku diplomskog  studija Menadžment i savjetovanje za europsko obrazovanje (MA) diplomandice i diplomandi mogu upisati doktorski studij, a Centar za europsko obrazovanje ih organizacijski podržava u tijeku procesa stjecanja doktorata znanosti.

Na sljedećim stranicama pronaći ćete sve informacije o jednogodišnjem međunarodnom diplomskom studiju.